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venerdì 15 luglio 2011

Once upon a time c'era (o there was)

Just to check in and make sure that everyone is enjoying the 15th of July. Not because it is a special day. It's not the 4th nor is it the 14th (Bastille Day). It's just a hot muggy breezy summer day. Sort of the kind of day from that song Summertime...the living is easy(if you don't consider the heatwaves which emanate from the jam session and today's roast beast). Fish are jumping(ok, so the whale sanctuary is not attached to the house - it's about 8 km straight out into the Med but you can see them from the whale watching boats). And the cotton is high(right, no cotton here but the weeds are as high as an elephant's eye but that's another story - play - musical). As for the rest of the song who remembers the words but the idea is easy living, heat prostration and from what I can fathom another afternoon of pots, pans and the sweet music of jam session...only this time the final photos of the lemon marmalade which is finally Belled and cooling wrapped in towels. Back to you all asap with the recipe!


Un altro giorno, un altra confettura dicono. Mica che sia una giornata particolare. Soltanto un giorno qualunque di Luglio che richiede una certa disciplina spirituale per stare attaccata al gas mentre le Confetture GOGOGOGO continuano la marcia verso il lieto fine(Settembre direi). E' una giornata tipo canzone SUMMERTIME...Vivere è facile se non consideri il calore e l'afa UFFA. Pesci stanno saltando(ce il santuario dei cetacei nel Med non lontano dalla nostra costa e con fortuna se paghi 40E per il giro riesci a vederli - ce una madre con cucciolo che sta girando verso Loano dicono). Il cotone è alto - non che abbiamo quella bella pianta con puffi di bianco ma vi garantisco che l'erba selvatica è alta come gli occhi di elefante(ma questo è un altra canzone di un musical di altro nome - Oklahoma per essere precisi). E con questo no ricordo le altre parole ma vi garantisco che con questo caldo sono felice che la marmellata di limone è felicemente invasata, al caldo calduccio negli asciugamani da spiaggia che aspettano l'uscita quando sono fredde...quasi quasi che al più presto vi scriverò la ricetta. Con tanto di foto neh?!