sabato 23 luglio 2011

Lost in kitchen - persa tra le pentole

No pictures. No recipes. No no no. Just lots of ideas which sort of flew from mind to fingers and created this dinner for tonight with some friends: Recipes will come this week.

To begin:
cold grilled eggplant slices and feta-potato stuffing

Main course:
mustard garlic marinated pork ribs
sweet and sour sauteed peppers onions and celery leaves(peperonata)
Tepid butter roasted carrot and purple Tropea onion (string beans added) salad

And for dessert a surprise because our friends are bringing that part. Of course I have a lovely icey cold bowl of peach and plum fruit salad seasoned with lots of lemon juice and a bit of fructose...


And the best part is that I was even able to cook and can a whole pot of 6lbs of pear butter. Hooray! That finishes the fruit even in our orchard here at the house. The orchard which had been supplying all the fruit originally was at our other house on the other side of the hills. How bout that for a long day in the kitchen?

Oggi è stata una giornata piena di iniziative in cucina. Probabilmente perche abbiamo un paio di amici a cena stasera e loro amano mangiare. Forse perche anche M ama mangiare ma mi sono trovata piena di voglia di cucinare. Ecco i risultati con ricette scritte poi la prossima settimana:

antipasto:
Fettone melanzane grigliate con ripieno di feta, aglio e prezzemolo

Secondo(saltiamo il primo):
Costine di maiale marinate in aglio e senape saporito
Peperonata agro dolce
Insalata tiepida di carote e cipolle tropea arrostite nel burro e aglio con aggiunta di fagiolini al dente..

dessert una sorpresa perche viene portata dagli amici. Però in frigo ce un contenitore con dentro un enorme macedonia di pesche e prugne gocce d'oro con tanto succo di limone e un po di fruttosio....

E ho anche potuto cucinare e invasare 3 kg di burro di pere...guarda un po come la giornata persa tra le pentole ha reso!