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lunedì 25 luglio 2011

Sweet and Sour butter roasted veggies - burrose verdure arrostite in agro dolce




Boy is that a long title - have to figure out some way to shorten names of recipes. In any case this is all you need to make this wonderful recipe:

6 big carrots peeled and cut into long julienne
3 large purple onions cut in half and then sliced 1/2 inch wide
non stick baking pan into which you put at least 4 tablespoons of butter cut into tiny pieces(don't make those faces -butter is wonderful every-once-in-a-while)

layer the onions onto the butter and then layer the carrots on top of the onions. Bake preheated oven 350° until the veggies are crispy. Have no idea how long it will take in your modern ventilated ovens but in my gas burner it took forever....then

take the veggies out of the oven and let cool a bit. In the meanwhich they're baking:

boil to crispy 1 lb of string beans, snap beans or whatever your area calls them. Cool and then:

in a big bowl mix the warmish baked veggies with the string beans. Add a good slosh of apple vinegar or your favorite kind of vinegar. Let sit, stirring ever so often for at least 3 hours then:
put the veggie mix into a flat glass serving piece and sprinkle on top chopped walnuts. The butter sort of gets stickyish and the veggies sort of get coated with the stickish vinegary stuff and they are FABULOUS.


Una ricetta semplice:
6 carote grosse tagliate a julienne
3 grande cipolle di tropea tagliate a metà e poi tagliate a fette di 1/2 cm
in una teglia antiaderente mettete a pezzettini 4 cucchiai di burro
sopra il burro mettete in un unico strato le cipolle
sopra le cipolle mettete in un unico strato le cipolle
cuocere poi in forno 180° prescaldato per no so quanto perche nel mio forno a gas ci è voluto un eternità per farle diventare golden...forse nel ventilato meno. Togliete da forno e farle raffredare un pochino.

nel mentre cuocete al forno le verdure fate bollire affinche al dente 1/2 kg di fagiolini freschi che farete poi raffredare anche loro un pochino. Aggiungete le verdure al forno con i fagiolini ancora caldine e mescolare bene. Aggiungete a piacere aceto di mele(o il tipo che piu vi piace) mescolando bene. Far raffredare un pochino, mettere in un pirofila vetro da servizio e sopra il tutto mettete noci tagliuzzate...

a noi è piaciuto tantissimo questa insalata tiepida.