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lunedì 18 luglio 2011

Jam Session - Confetture a gogogogo....


GOLDEN PEAR PINAPPLE WHITE PLUM JAM

This pot is full of golden pear pinapple white plum jam waiting to be put into jars and stored on the larder shelves. The swan song of the Jam Session for July. And if you believe that I have a wonderful bridge in Brooklyn - I just love throwing in phrases from my youth. In any case the recipe is so simple it is ridiculous:

1 sad, overripe pinapple peeled, core removed and cut into tiny pieces. Be sure to keep the juice which flows out. I usually use a cutting board for roasts which has those lovely little canals into which the juice flows. Dump it into the jam pot.

5 lbs of ripe summer pears washed, cored and cut into tiny pieces . Don't peel us!!! Dump 'em into the pot.

8 large ripe white plums - no other color will do....absolutely not. washed and cut into tiny pieces. Dump'em into the pot.

juice of 1 lemon dump it into the pot.....

2.5 cups of fructose dump it on top of everything in the pot.....and you guessed it, wait for the magic juice to form. Once the juice has formed all you gots to do it cook it an hour at a time, cool it completely, check the jellying point. ATTENTION folks pinapple has a quick jellying point so you might just find yourself Jammed after the first 1.5 hours. Be prepared! Usual hot jam in hot jars, cap and wrap(gee, after three recipes I finally found the rhyme which fits). Day after your jars of golden jam are ready....PS: this one is my favorite so I always have a teeny tiny jar just for me to eat the day afterwards. PSPS: and if you're smart you'll be careful not to sample the jam too many times....it tends to disappear quickly. ENJOY!

GOLDEN PERA ANANAS GOCCE D'ORO CONFETTURA

ricetta semplice semplice:

1 ananas tanto maturo che sembra triste - sbucciare e tagliare a dadini piccini. Buttare nella pentola per la confettura.

3 kg di pere estive mature - lavate, tolte semi e company, tagliate a dadini piccini. Buttare nella pentola per la confettura.(non ci sbucciare neh?)

8 prugne goccia D'ORO - o per chi ama nomi antichi 'buqui da preve' - lavare, togliere nocciolo e tagliare a dadini piccini. Buttare nella pentola per confettura.

Succo di 1 limone - buttare nella pentola confettura

600 grammi di FRUTTOSIO - versare sopra tutto nella pentola confettura...e logicamente aspettate il magico succo che forma. Una volta formato il succo iniziate la cottura seguendo il solito 1 ora di cottura, raffreddamento completo e se necessario ricottura. Guardate sempre punto di gelificazione. ATTENZIONE ser ananas gelifica meglio delle mele e potresti trovare la confettura pronta dopo 1.5 ore...pronti via al invasamento - confettura bollente in vasi bollenti. Non dimenticare il riposo al caldo dentro asciugamano da spiaggia o coperta! PS: questa confettura è la mia preferita e tengo sempre un minuscolo vaso pronto per i miei meritati assaggi a colazione del giorno dopo lavoro. PSPS: attenzione a non fare tanti assaggi durante cottura - sparisce presto anche a caldo.AHAHAHAH!



We're white plums....you need 8 of us!

Siamo gocce d'oro....'buqui da preve'....non dimenticarci - 8 ci vogliono




We're all happily in the jam pot waiting for fructose and lemon juice.

eccoci nella pentola per confettura mentre aspettiamo fruttosio e succo limone!

HAVE FUN GUYS!

Divertitevi mi raccomando!!!

3 commenti:

  1. Do you ship overseas? Enjoy the jam sessions. looking forward to seeing more flavors.

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  2. Ciao Paula!!!
    Io direi che i tuoi metodi sono creativi ma semplici nello stesso tempo!
    anzi...tu sei Empress of the Jam
    Dopo avremo la august jam session...lo so che ti piace giocare con barattolini, pentole e frutta a gogo!!!
    Abbraccio dal Levante...in attesa di pioggia, speriamo sia la volta buona!!!

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  3. Lois, it's easier to get you here than to ship overseas. Less breakage!

    Ivana, in agosto ce da fare la Zakuska Ligure - un antipasto base verdure estive soffritte e quantità esorbitante con tanto di salsa di pomodoro, poi sterilizzati. Na bijoux! qui piove lentamente senza vento e si spera che continua! abbraccio da ponenteP

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